Połączenie oldschool'owego sprzętu z nowoczesnym Puukko od Benchmade Knife Company.
Słoneczne chwile bez pośpiechu, przy herbacie i fasoli z boczkiem
Słoneczne chwile bez pośpiechu, przy herbacie i fasoli z boczkiem
Stara, ciężka i przemakająca pałatka... ale lubimy ją Z takim sprzętem przed wiekami jeździliśmy w Bieszczady...
Tym razem będzie herbata.
Ostatnie poprawki...
Użyjemy kuchenki wyprawowej.
Trzeba jednak sprawić ogień zanim będziemy się delektować przyrodą wokół.
Kolejny
raz zaznaczam. Pałowanie lub jak kto woli batonowanie, jest techniką
awaryjną.
Do rozłupywania drewna służą dedykowane narzędzia, wiem o tym
Jednak nie zawsze mamy je ze sobą, a nóż powinniśmy (tzw. survivalowy
dekalog). Należy znać możliwości swojego sprzętu i sposoby jego
wykorzystania.
Pierzaste patyki. Technika przygotowania rozpałki kiedy jest naprawdę mokro.
Zestaw przygotowany i gotowy do akcji.
Wystarczy tylko porządna porcja iskier z krzesiwa tradycyjnego.
Tak działa kuchenka.
Woda zagotowana zatem czas ha herbatę.
Popijając herbatę zrobimy trochę hubki do krzesiwa tradycyjnego.
Beztlenowe zwęglanie bawełny.
Po tak "wyczerpujących" zabiegach, pora na małe co nie co
Niezawodna fasola z boczkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz